|
 
KOIRANI
Kotona asuvat
 
Sijoituksessa ja yhteisomistuksessa
 
HIEMAN MINUSTA
UUTISET
PENTUJA
 
LINKIT
VIERASKIRJA

 


EEV-09 BOSHAFT LOCHHUND INGRID

Kutsumanimi: Cera, Kärppä, Serppa, Härpäke, Trinsessa
Rotu: pitkäkarvainen kääpiömäyräkoira
Sukupuoli: Narttu
Väri: Punainen
Purenta: Täysi
Silmät: Terveet (tarkistettu 23.10.2008/Eva Einola-Koponen)
Polvet: 0/0
Rinnanympärys: 32cm
Syntynyt: 27.08.2007
Isä: C.I.E & LT & LV & RU CH EuJW-06 LTW-07 LVW-09 BaltW-09 EEW-10 Gewürtztraminer Risque-Tout
Emä: Rus CH Boshaft Lochhund Alerti
Jalostustarkastettu: Hyväksytty (tulos epävirallinen koska Cera vasta 14kk), lue arvostelu tästä.
Rakkain asia/lelu: Rico ja pieni "Ceran pentu"-pehmolelu
Erikoisuus: On varsinainen sylivauva ja rakastaa ennenkaikkea purra mun paidankauluksia

NÄYTTELYT (arvostelut):

1x ROP-pentu
1x RYP2-pentu
1x VSP
1x CACIB/CC (1x Viro)
3x SERT/CAC (2x Viro, 1x Liettua)
1x Jun-Sert
4x Vara-Sert
EEV-09


(C) Kuvapalvelu Haukkuvat

Niinpä. Minä olin vannonut moneen otteeseen että narttua ei meille tule...

Allekirjoitan täysin väitteen että urokset ja nartut ovat luonteeltaan aivan erilaisia. Olin aluksi aika hukassa tämän jääräpäisen neitosen kanssa, joka ei todellakaan tehnyt niin kuin minä halusin vaan tasan niin kuin itsestä hyvältä tuntui...Luonteestaan Cera on saanut lempinimensä Härpäke, joka onkin nykyään hänellä ihan yleisessä käytössä! Yhteinen sävel löytyi kuitenkin alun takkuilun jälkeen hyvinkin pian ja nyt en vaihtaisi päivääkään pois tämän valloittavan pikku-prinsessan kanssa viettämästäni ajasta.

Boshaft Lochhund Ingrid alias Härpäke on luonteeltaan loputtoman utelias, pikkuruinen pitkänenä on aina eturintamassa kun jotain uutta tapahtuu. Cera on myös "porukan aivot", se keksii alvariinsa pientä jäynää johon saa varsinkin veljensä Ricon helposti ylipuhuttua mukaan (nämä veijarit karkailevat säännöllisesti takapihalta, söivät kaikki kukkaistutukset pihalta jne). Cerppa on isänsä tytär selvästi jo ulkonäkönsäkin puolesta, mutta myös yhtä hölmö. Löysin Lucan pienenä lukuisia kertoja pussilakanan sisältä pää tungettuna siitä pienestä reijästä ulos, ei aavistustakaan kauan on mahtanut Luppan olla siellä jumissa minun työpäivän aikana. Ei ole kauaakaan kun tulin töistä kotiin ja tein pikaisen laskutoimituksen, kolme koiraa, yksi puuttuu. Ja mistähän mahtoi Cera löytyä....

Cera on väläytellyt taitojaan metsäkoirana treeneissä ja kokeisiin on tarkoitus mennä mahdollisimman pian. Myös näyttelyrintamalla on mennyt oikein loistavasti, Cera alkaa löytää sen punaisen langan pikkuhiljaa ja tulokset sen kuin paranee. Cera on kooltaan suhteellisen pieni (ry 32cm) narttu, joka on tietysti hyvä asia, ei tarvitse jännittää meneekö yli mittojen.

Cera on ollut täysin terve, silmät peilattu ja polvet 0/0. Selkä tullaan kuvaamaan jahka neidolle kertyy hieman lisää ikää! Pentuja Ceralla on kymmenen, Lucastars A-ja B-pentueet, kaikki terveitä (lisää tietoja aikaisemmat pentueet-osiossa). Cera on yksi tärkeimmistä ”kulmakivistäni” pienimuotoisessa kasvatustyössäni, kantanarttuni ja rakkaan Luppanin tytär. Cera on jättänyt kahteen pentueeseen pientä ja kovin tasalaatuista porukka, josta olen tietenkin kovin iloinen. Nyt Cera saakin keskittyä pari vuotta näyttelyihin ja turkin kasvattamiseen sekä pikatreeneihin....

Ceran näyttelytuloksia

näyttely tuomari tulos arvostelu
       
       
       
       
29.05.2010 Joensuu (kr) Zidy Munsterhielm-Ehnberg AVO ERI2, PN2, Vara-Sert Erinomainen tyyppi ja koko. Hyvä pää, hieman kevyt alaleuka. kauniit silmät, hybä kaula, hyvä eturinta ja rintakehä. Hyvät etukulmaukset, hieman luisu lantio, muuten takaa hyvä. Karvan laatu oikea, mutta tänään hieman biukka. Liikkuu hyvin. Miellyttävä luonne.
14.03.2010 Vilnius Cup-10, Vilna Manuel Borges, Portugali AVO ERI2 Kaunis pää ja ilme, hyvä kaula ja selkälinja. Hieman kevyt luusto. Turkki voisi olla paremmassa kunnossa. Hyvä rintakehä ja kulmaukset. Liikkuu hyvin.
13.03.2010 Liettuan Voittaja-10, Vilna Marina Kovalenko, Venäjä AVO ERI1, SERT Arvostelu venäjäksi
04.03.2010 Vesilahti (r) Marja Salminen AVO ERI3, PN4 Hyvin elegantti narttu. Luusto voisi olla hieman vahvempi. kaunis pää ja ilme. Hyvä kaula. Hieman niukka eturinta. Oikeanlaatuinen, joskin hieman niukka karvapeite. Tasapainoisesti kulmautunut, korkea kinner. Liikkuu hyvin. Hyvä temperamentti.
12.02.2010 Tallinna INT Tino Pehar, Kroatia AVO EH1 2,5-vuotias, hyvä yleisilme, feminiininen pää, voisi olla hieman enemmän kaulaa. Hyvä selkälinja, hyvät kulmaukset. Kauniit liikkeet, valitettavasti tänään turkiton joka pudottaa palkintosijaa.
07.06.2009 Mäyräkoirien erikoisnäyttely, Tallinna Anja Pusch, Saksa NUO ERI1, PN2, SERT Punainen narttu, feminiininen pää, kauniit mantelin muotoiset silmät. Oikea yleisilme ja hyvä rintakehä. Hyvät kulmaukset, hyvä vahva selkä. Liikkuu kauniisti ja vapaasti.
06.06.2009 Eestin Voittaja-09, Tallinna Paul Jentgen, Luxemburg NUO ERI1, PN, SERT, CACIB, VSP, EEW-09 Erittäin hyvää tyyppiä, erinomainen selkä, erittäin hyvä yleisilme, hyvin kulmautunut. Edes- takaisinliikkeet oikeansuuntaiset, kaunis turkin väri, erinomaiset liikkeet.
03.05.2009 Turenki (r) Tapio Eerola NUO EH2 17 kuukautta, mittasuhteet ok.Pää voisi olla hieman pidempi. Silmät, korvat ja purenta ok. Voisi olla voimakkaammin kulmautunut edestä. Riittävä eturinta, hieman lyhyt rintakehä. Melko tasainen lantio. Turkin laatu ok. Liikkuu leveästi takaa. Takaraajat jäävät liikkeessä rungon alle.Ylälinja ei säily vakaana liikkeessä.
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       


(C) Kuvapalvelu Haukkuvat

CERAN JALOSTUSTARKASTUS 18.10.2008
(Tuomari Marja Salminen ja toinen tarkastaja Silja Lindh)

Paino 4.6kg
Pään pituus 17cm
Rinnanympärys 32cm
Säkäkorkeus 20.5cm
Maavara 10cm
Rungon pituus 38.5cm

Koko 1A keskikokoinen
Yleisvaikutelma 1A erittäin hyvä
Sukupuolileima 1A erittäin selvä
Pää 1A rotumääritelmän mukainen
Purenta 1A leikkaava
Hampaat 1A kaikki hampaat
Korvat 1A rotumääritelmän mukaiset
Silmien koko ja muoto 1A rotumääritelmän mukaiset
Silmien väri suhteessa karvan väriin 1A tummanruskea-keskiruskea
Pigmentti suhteessa koiran väriin 1A mustalla musta
Karvapeitteen väri 1A rotumääritelmän mukainen
Kaula1A rotumääritelmän mukainen
Eturaajat 2B hieman etuasentoinen lapa
Rintakehä 2A hieman lyhyt rintalasta
Lanne ja lantio 2D lantio hieman luisu
Takaraajat 1A rotumääritelmän mukaiset
Häntä 1A rotumääritelmän mukainen
Käpälät 1A rotumääritelmän mukaiset
Luusto 1B riittävä
Karvapeite 1A rotumääritelmän mukainen
Selkälinja 1A korkea ja selvä säkä
Vatsalinja 1B nuorella hieman ylösvetäytynyt
Liikunta 2A hieman lyhyt taka-askel
Kunto 1A normaali
Lihaskunto 1A hyvä
Luonne 1C avoin ja ystävällinen

Tarkastustulos: HYVÄKSYTTY (epävirallinen iän takia)

"Erinomainen tyyppi. Kaunis pää & ilme. Riittävä kaula. Erinomainen karvanlaatu, turkki vielä kesken. Hieman matala säkä, hyvä luusto. Hieman lyhyt rintakehä. Liikkuu hyvin edestä, lyhyehköllä askeleella takaa. Esiintyy hyvin"

 

(C) 2009 Jutta Müller | www-design by RR web