|
 
KOIRANI
Kotona asuvat
 
Sijoituksessa ja yhteisomistuksessa
 
HIEMAN MINUSTA
UUTISET
PENTUJA
 
LINKIT
VIERASKIRJA

 


C.I.E & LT & RU & LV CH
EuJW-06 LTW-07 LVW-09 BALTW-09 EEW-10
Gewürtztraminer Risque-Tout

Kutsumanimi: Luca, Mummeli, Herra Huuli, Api, Luxu, Luppan, Cheste jne….
Rotu: pitkäkarvainen kääpiömäyräkoira
Sukupuoli: Uros
Väri: Punainen
Purenta: Täysi
Silmät: Ok,Distichiasis epäilyttävä=vasemmassa silmässä mikroskoopillakin huonosti näkyvä yksi ylimääräinen silmäripsi, (tarkistettu viimeksi 05.05.2010)
Polvet: 0/0
VIRALLINEN SELKÄKUVAUS: K3 (C2-C3, C5-C6, T12-T13)
Rinnanympärys: 33,5cm
Syntynyt: 20.04.2005
Isä: LT&LV&RUS CH,BALTW-04,LTW-05 Inter Nos Donelli
Emä: Gewürtztraminer Inimitable
JALOSTUSTARKASTETTU: Hyväksytty (18.10.2008), luettavissa kokonaisuudessaan tästä
Rakkain asia/esine: Nalle Puh-pehmolelut ja mamma
Erikoisuus: On aina vapaana, Lucalla ei ole koskaan edes ollut omaa hihnaa
(C) Kuvapalvelu Haukkuvat

Näyttelyt:
1x BEST IN SHOW (erikoisnäyttely, Helsinki)
1x BIS-3 (Pääerikoisnäyttely, Eesti)
2x RYP-2
3x RYP-3
2x RYP-4
1x RYP-5
15xROP
9x VSP
18x CACIB (7x Suomi, 2x Liettua, 2x Latvia, 7x Eesti)
19x SERT (7x Suomi, 4x Liettua, 3x Latvia, 3x Eesti, 2x Venäjä)
6x VARA-CACIB (2x Suomi, 1x Latvia, 1x Eesti, 1x Liettua)
6x VARA-SERT (5x Suomi, 1x Unkari)
EuJV-06
LTV-07
LVV-09
LT MVA
RU MVA
LV MVA
BALTV-09
EEV-10
C.I.E
Tarkemmat tulokset arvosteluineen täällä.

GEWÜRTZTRAMINER RISQUE-TOUT eli kotoisammin Luca. Minulle se THE ONE! Rakkain ystävä, Herra Huuli, jota ilman en voisi kuvitellakaan olevani onnellinen. Luca kirjaimellisesti tuo auringon minun elämääni. Ei todellakaan ne sertit, cacibit ja ropit vaan se mitä Luca on. Suuri persoona! Meidän lauman kiistaton pomo, mutta samalla hellyydenkipeä mamman mussu, jonka elämässä kaikki on hyvin kun saa kömpiä minun viereen peiton alle nukkumaan.

"Olet ilma jota hengitän, olet kaikki minkä ymmärrän,
tähdet taivaalla muita varten on, silmäs mulle suovat auringon.

Olet maa ja hellä lämpö sen, kevään tullen alla jalkojen,
sulta saan, kuin palavan, mä voiman voittamattoman.

Olet kaikkeni sä silloinkin, vaikka maailman mä voittaisin,
mitä jää, jos menet pois, mitään ei minulla ois.
Mun maailmassain, kaikki oot sä vain"

Luca on kiistatta enemmän näyttö- kuin käyttöpuolen koira, mutta mejää ja pikaa edelleen treenataan ja joskus vielä paukautetaan se ykköstulos. Näyttelyitä Luppan rakastaa, se on aina valmiina lähtöön kun boxit ilmestyy eteiseen ja näyttelytavaroita aletaan lastaamaan autoon! Tulokset puhukoon puolestaan (kaikki Lucan näyttelykäynnit arvosteluineen löydät sivun alalaidasta)...Aloitimme Lucan kanssa näyttelyrumban täysin noviiseina (jonka jokainen paikalla ollut varmasti muistaa Winter Dog Showssa 2006) ja yhdessä olemme opetelleet, tehneet virheitä ja ainakin toivottavasti oppineet myös niistä. Olen erityisen ylpeä Lucan tuloksista koska ne kaikki on hankittu tiiminä, minä narun toisessa päässä! Näyttelyt on meidän yhteinen juttu ja siinä on juuri koko homman suola, Luca ja mamma, THE TEAM!


© Anu Snellman

Lucan tehtävä täällä kotona on johtaa laumaa, jonka se tekeekin rautaisella otteella. Nikke luovutti taistelutta valtikan Lucalle heti Luxun kotiuduttua, eikä poikansa Ricokaan juuri isäänsä uskalla uhmata. Ainoa joka Lucalle hieman vastaan sanoo on perheen prinsessa Cera, joka ei pelkää mitään eikä ketään. Luca on kuitenkin kovin lempeäotteinen johtaja, tappeluita meillä ei ole ollut koskaan vaikka kotona asustaa kolme urosta.

Vietämme tällä hetkellä tosi aktiivista näyttely- ja mejä/pikatreeniaikaa. Ulkomaanreissuja on tiedossa monta, yllytyshullusta ei koskaan tiedä, voidaan olla missä vaan.


(C) Kuvapalvelu Haukkuvat

Luca on myös ehtinyt isäksi viidelle pentueelle. Suomessa yksi narttu ja neljä urosta näki päivänvalon syksyllä 2006, heistä kaksi poikaa on jo käynyt näyttelyssäkin. Tuloksia löytyy uutisista. Seuraava pentue syntyi Venäjälle elokuussa 2007, kaksi tyttöä ja yksi poika, kaikki terveitä. Pennuista kaksi, Rico ja Cera on Suomessa ja minun omistuksessani.

Kolmas pentue tupsahti maailmaan heinäkuussa 2008. Kolme reipasta jätkää ja yksi neiti. Pennut syntyivät samaan Boshaft Lochhund-kenneliin kuin aikaisemmatkin Venäjän tulokkaat, kennelin omistaa Inessa Bergmann, joka on pitänyt molemmista pentueista yhdet tytöt itsellään. N-pennuista Boshaft Lochhund Norris alias Edwin asuu Suomessa Sinin luona. Neljäs pentue on Lucan toinen pentue Suomessa, kolme poikaa ja kaksi tyttöä syntyivät Rymättylään 03.02.2009. Pentujen äiti on pieni kaunis kaniininarttu Little Sweet Cecilia. Pennut tulevat Hanitax-kennelin nimelle ja innolla odotamme mitä näistä veijareista kasvaa. Näillä näkymin kaikki pennut ovat jäämässä Suomeen. Viides pentue syntyi toisella yrityksellä Keski-Suomeen Designing Stars-kenneliin, kolme tyttöä ja poika. Mari nimesi pennut isin mukaan, josta olemme erittäin iloisia ja ylpeitä!

Lucan näyttelytuloksia

näyttely tuomari tulos arvostelu
Eestin Voittaja-2010, Tallinna Annamaria Tarjan, Unkari VAL ERI1, PU, ROP, CACIB, EEW-10, RYP-3 Erinomainen tyyppi, kaunis pää, hyvät korvat. Erinominen selkälinja, hyvä syvä rintakehä, hyvä eturinta. Erinomaiset kulmaukset, hyvä häntä ja turkki. Upea liikkuja.
13.05.2010 Kauniainen (r) Tanya Ahlman-Stockmari VAL ERI2, PU2 Selvän sukupuolileiman omaava, oikeat rungon mittasuhteet omaava uros. Erinomainen pää ja ilme. Hyvä pigmentti. Oikea alaleuan voimakkuus. Kokoon sopiva runko ja raajaluusto. Riittävä eturinta. Hieman ulkokiereteiset etukäpälät. Hyvin rakentunut takaosa. Kaunis väri. Oikea käytös. Hyvä alalinja. Hyvä häntä. Liikkuu tasapainoisesti, esitetään erinomaisesti.
04.03.2010 Vesilahti ( r) Marja Salminen VAL ERI1, PU2 Erinomainen tyyppi, erittäin kaunis pää. Hyvin kulmautunut takaa. Riittävä eturinta, säkä voisi olla korkeampi. Kaunis karva. Liikkuu ja esiintyy erinomaisesti. Hyvä käytös.
14.03.2010 Vilnius Cup-10, Vilna Manuel Borges, Portugali VAL ERI2 Erinomainen pää ja ilme, hyvä kaula, suora vakaa selkälinja. Voisi olla enemmän eturintaa. Hyvä turkki, kaunis väri. Liikkuu upeasti.
13.03.2010 Liettuan Voittaja-10, Vilna Marina Kovalenko, Venäjä VAL ERI1, PU2, Vara-Cacib, SERT Arvostelu venäjäksi
13.12.2009 Pohjoismaiden Voittaja-2010, Helsinki Rita Reyniers, Belgia VAL ERI Kooltaan ylärajoilla oleva (?!) uros jolla upea urosmainen pää ja ilme. Hyvä ylä-ja alalinja.Turkki ei tänään parhaassa mahdollisessa kunnossa. Liikkuu ja esittää itsensä erinomaiseti.
27.11.2009 Sillamäe, Eesti Elena Matveeva, Venäjä VAL ERI1, PU, ROP, RYP-4 Erinomainen kokonaisuus, komea pää ja ilme. Erinomainen eturinta ja hyvin kehittynyt rintakehä. Erittäin hyvät kulmaukset ja turkki. Kadehdittava näyttelykoiran luonne.
08.11.2009 Eesti, Tarto INT Bjarne Sorensen, Norja VAL ERI1, PU, ROP, CACIB Maskuliininen pää, hyvä kaula ja olkavarret. Hyvät rungon mittasuhteet, hyvä luusto ja jalat. Ylpeä hännästään, liikkuu upeasti.
07.11.2009 Eesti, Tarto INT Collette Muldoon, Irlanti VAL ERI1, PU2, CACIB Hyvä yleisilme, hyvin kiinnittyneet korvat, korvissa kaunis hapsutus. Täysi purenta. Hyvä lihaksisto, erinomainen etuosa, hyvät rungon mittasuhteet. Liikkuu erinomaisesti ja ylväästi.
01.11.2009 Latvia, Riika INT Greg Eva, Etelä-Afrikka VAL ERI2, PU3 Erinomaista tyyppiä edustava näyttävä uros. Kaunis turkki. Hyvä ilme, upea urosmainen pää. Hyvä ylä- ja alalinja. Liikkuu ylpeästi.
31.10.2009 Latvia, Riika INT Elena Ukhabina, Venäjä VAL ERI1, PU2, SERT, CACIB Arvostelu venäjäksi
20.09.2009 Hyvinkää (r) Irina Poletaeva VAL ERI1, PU2 Erinomainen rotunsa edustaja, erinomaista kokoa, tyyppiä ja ilmettä edustava uros. Viehättävä pää, tyypillinen ilme, täysi purenta. Köyristää hieman selkää seisoessa, liikkeessä selkälinja suora ja vakaa. Hyvä eturinta, hyvä rintakehä. Erittäin hyvin kulmautunut. Turkki voisi olla paremmassa kunnossa, mutta se on laadultaanhyvä. Rakastettava luonne.
12.09.2009
Porvoo (kr)
Tomasz Borkowski, Puola VAL ERI3 Erinomainen kompakti paketti, rytmikkäät liikkeet. Erinomainen pää, hyvä kaula ja selkälinja. Vahva luusto, hieman liian raskas. Ystävällinen luonne. Hyvä turkin väri, hyvälaatuinen turkki.
05.09.2009
Vantaa (kr)
Branislav Rajic, Slovenia VAL ERI1, PU3 Neljä vuotias valiouros, erinomaista kokoa ja tyyppiä. Kaunis pää, hyvä turkki ja kaunis väri. Erinomainen eturinta, etutassut aavistukset ulkokierteiset. Erinomainen selkälinja, kulmaukset ja häntä. Erinomainen rintakehä ja lihaksisto. Kauniit rytmikkäät liikkeet.
29.08.2009 Tervakoski (INT) Jef Verrees, Luxemburg VAL ERI1, PU2, Vara-Cacib Neljä vuotias rakastettava valiouros. Erinomainen pää, hyvä selkälinja, hyvä hännän kiinnitys. Hyvin kulmautunut, hyvässä turkissa. Esiintyy ja esitetään erinomaisesti.
22.08.2009
Baltian Voittaja-2009, Tallinna
Eeva Rautala VAL ERI1, PU, ROP, RYP-3, CACIB, BALTW-09 Erinomaisen kokoinen ja tyyppinen uros, kaunis pää ja ilme, kaula ok. Erinomainen selkälinja, ihanteelliset rungon mittasuhteet, hyvä rintakehän pituus. Vahva luusto, hyvät kulmaukset. Liikkuu erittäin hyvin. Tänään ei täydessä turkissa. Erinomainen temperamentti.
26.07.2009 Eukanuba, Helsinki (kr) Eeva Rautala VAL ERI1, PU2 Erittäin hyvätyyppinen ja kokoinen jalo uros. Elegantti pää, kaunis ylälinja ja hännän asento. Hyvä rintakehä. Vapaat kauniit liikkeet. Hyvä ryhti. Rauhallinen luonne.
18.07.2009
Lammi (r)
Anita Alatalo VAL ERI1, PU2 4-vuotias ryhdikäs uros, jolla erinomainen uroksen pää ja purenta, hyvä kaula ja säkä. Tiivis selkä. Hieman korkea hännän kiinnitys. Hyvä rintakehän pituus. Tasapainoiset kulmaukset ja raajat, maata voittavat liikkeet. Erinomainen karva ja hapsut. Miellyttävä ja rauhallinen luonne. Esiintyy ja esitetään hyvin.
12.07.2009
Karjaa (kr)
Andreas Tornau, Saksa VAL ERI1, PU3 Erittäin kaunis nelivuotias valiouros. Kaunis punainen karvapeite, erinomainen pää ja ilme. Erittäin hyvä selkälinja ja kulmaukset. Upeat vapaat liikkeet. Esitetään erinomaisesti. Karvapeite hieman niukka.
04.07.2009 Tuusula (kr) Hans Almgren, Ruotsi VAL ERI1, PU, VSP Upea uros. Kaunis pää, oikein kiinnittyneet korvat, vahvat leuat, kauniit mantelimuotoiset silmät. Kaunis pitkä kaula, erittäin hyvä selkälinja. Erinomaiset kulmaukset, upeat vapaat liikkeet. Ehdottomasti valiotittelin arvoinen.
28.06.2009 Hämeenlinna (kr) Anne Livo Buvik, Norja VAL ERI1, PU-3 Erinomaista tyyppiä, kaunis maskuliininen pää, erittäin hyvä kaula ja vahva selkälinja. Hyvin kehittynyt rintakehä, erinomainen luusto, hyvät kulmaukset edessä ja takaa. Kantaa itsensä erittäin hyvin liikkeessä. Oikeanlaiset liikkeet edestakaisin, tänään voisi olla enemmänkin draivia. Tänään ei ehkä parhaassa karvassa. Upea luonne.
07.06.2009 mäyräkoirien erikoisnäyttely, Tallinna Anja Pusch, Saksa VAL ERI1, PU, ROP Erinomaista tyyppiä, kaunis urosmainen pää ja hyvä kaula. Hyvä selkälinja ja kulmaukset. Kaunis rintakehä, hyvä turkki, erinomaiset vapaat liikkeet.
06.06.2009 Eestin Voittaja-2009, Tallinna Paul Jentgen, Luxemburg VAL ERI2, PU-2, CACIB Neljä vuotias erittäin hyvää tyyppiä oleva uros. Kaunis pää, hyvä selkälinja, esittää hyvin itsensä. Hieman ulkokierteiset etutassut. Hyvät ja tehokkaat edestakaisin-liikkeet. Kaunis karva, väri ja liikkeet.
03.05.2009
Turenki (r)
Tapio Eerola VAL ERI1, PU, VSP Mittasuhteet ok. Kaunis pitkä pää, hyvät silmät, korvat ja purenta. Hieman niukka eturinta, rintalasta voisi olla hieman pidempi. Tasapainoiset kulmaukset. Periksi antavat välikämmenet. Hyvä turkin laatu. Riittävä askelpituus. Epävakaat etuliikkeet (?!) .
19.04.2009 Venäjä, Pietari CACIB-show   VAL ERI2, PU2, SERT, RU CH!!!! Erittäin kaunis rotunsa edustaja, erinomainen pää, kauniit silmät ja oikein kiinnittyneet korvat. Erinomainen selkälinja, hyvät kulmaukset. Erinomaiset vapaat liikkeet, hyvin esitetty.
18.04.2009 Venäjä, Pietari Clubshow Nemanja Jovanovic, Serbia VAL ERI1, PU2, SERT Maskuliininen yleisilme. Erinomainen pää ja ilme. Hyvä vakaa selkälinja. Kaunis turkki ja väri. Upeat liikkeet.
Latvian voittaja-2009
Riika
Ricky Lochs-Roman,
Hollanti
VAL ERI1, PU, ROP, SERT, CACIB,
RYP-3, LVW-09, LV CH
Äärettömän kaunis uros, Ideaali rotunsa edustaja. Upea kuono. Erittäin maskuliininen yleisilme. Oikeanlainen korvien kiinnitys. Seisoessa ja liikkeessä hyvä vakaa selkälinja. Kaunis rintakehä. Erittäin hyvä turkki ja väri. Liikkuu kauniisti rytmikkäällä askeleella.
25.01.2009
Turku INT
Ligita Zake, Latvia VAL ERI1, PU-2, Vara-Cacib Erinomaista tyyppiä. Rakastettava pää ja ilme. Erittäin hyvä vahva selkälinja. Hyvä rungon volyymi, hieman lyhyt olkavarsi. Hyvät kulmaukset. Liikkuu erittäin hyvin, hyvä temperamentti.
14.12.2008 Voittaja-2008 Marja Talvitie VAL EH3 Häntäänsä pystyssä kantava uros jolla lyhyt rintakehä. Hieman pyöreä kallo, hyvä pään pituus. Kevyehkö alaleuka (oma huom. kurkkasitko Huulien alle...). Hyvä karvan laatu. Liikku hieman kapeasti edestä, saisi liikkua pidemmällä askelleella.
22.11.2008 Jyväskylä INT Tuula Savolainen VAL ERI2, PU-3 3,5 vuotta. Hyvä sukupuolileima ja mittasuhteet. Oikealinjainen kaunis pää. Kaunis ilme, tummat silmät, purenta ok. Hieman lyhyt kaula. Riittävä eturinta. Etuosa voisi olla paremmin kulmautunut, erittäin hyvin kulmautunut takaosa. Hyvä raajaluusto. Tilava hyvä rintakehä. Hyvä karvan laatu ja hapsut. Hieman ulkokierteiset eturaajat. Suorat edes-takaisliikkeet, sivuliikkeessä hyvä askelpituus. Iloinen häntä. Miellyttävä luonne.
08.11.2008
Eesti, Tarto INT
Zsuzsanna Petik, Unkari VAL ERI2, PU-4, SERT, Vara-Cacib Erinomaista tyyppiä. Pää suhteessa vartalon kokoon erittäin hyvä. Oikeanlainen purenta. Erittäin hyvä selkälinja ja etuosa. Upeat liikkeet.
05.10.2008
Unkari, Budapest Euroopan Voittaja-2008
Horst Kliebenstein, Saksa VAL ERI5 Arvostelu tulossa
04.10.2008
Unkari, Budapest, Clubshow
Dorota Witkowska, Puola VAL ERI2, VARA-SERT Arvostelu tulossa
14.09.2008
Köyliö (r)
Tina Sulce, Latvia VAL ERI2 Erittäin hyvää tyyppiä. Kaunis pää ja oikeanlainen ilme. Tarpeeksi pitkä kaula, hyvä luusto ja raajat. Kauniit vapaat liikkeet. Erittäin hyvin kulmautunut. Hyvä turkin laatu. Hyvä temperamentti, hyvin esitetty.
30.08.2008 Helsinki, mäyräkoirien erikoisnäyttely Marie Gadolin, Ruotsi VAL ERI1, PU, ROP Erittäin näyttävä valiouros joka erinomaista tyyppiä. Upea urosmainen pää ja erittäin hyvä ilme ja oikeanlainen purenta. Oikea-asentoinen, mutta hieman lyhyt olkavarsi, hyvä eturinta, erittäin hyvin kehittynyt rintakehä ja hyvät kulmaukset. Erittäin kaunis turkki ja väri. Upeat liikkeet.
16.08.2008 Kouvola (kr) Massimiliano Mannucci, Italia VAL ERI2, PU-3 Kaunis pää ja erittäin hyvä ilme. Hyvä luusto ja raajat. Hyvä turkki. Liikkuu erittäin hyvin.
03.08.2008
Kuopio KV
Tino Pehar, Kroatia VAL ERI2, PU-3 Erittäin hyvää tyyppiä. Maskuliininen pää ja ilme. Oikeanlaisen rungon mittasuhteet, hyvät kulmaukset. Liikkuu erittäin upeasti.
02.08.2008
Kuopio KV
Kresten Scheel, Tanska VAL ERI2, PU-3 Kolmevuotias erittäin hyvätyyppinen uros. Kaunis maskuliininen pää ja hyvä kaulan pituus. Erittäin hyvä olkavarsi ja pituus. Kääntää toista etutassua aavistuksen sisäkierteelle. Hyvä rintakehä. Hyvän laatuinen turkki jota voisi olla enemmänkin. Liikkuu erittäin hyvin hyvällä askelpituudella.
01.08.2008
Kuopio KV
Horst Kliebenstein,Saksa VAL ERI3 Hyvän kokoinen uros, hyvät mittasuhteet. Erittäin kaunis urosmainen pää, tummat silmät, hyvä ilme ja täysi purenta. Oikein kiinnittyneet korvat. Erittäin vahva selkälinja ja hyvä eturinta. Rintakehä voisi olla hieman pidempi. Takaliikkeet hieman ahtaat, muuten liikkuu ja esiintyy erittäin hyvin.
26.07.2008
Pori KV
Dubravka Reicher, Kroatia VAL ERI2, PU-2, Vara-Cacib Kolme vuotias uros. Erittäin hyvää tyyppiä, kaunis pitkä kaula. Erittäin hyvä selkälinja. Oikeanlaiset kulmaukset ja liikkeet. Hyvä turkki. Täysi purenta.
14.06.2008
Forssa KV
Petru Muntean, Romania VAL ERI3 Kolme vuotias uros. Hyvä tyyppi, erittäin hyvä pää ja ilme, maskuliininen yleisvaikutelma. Oikeat rungon mittasuhteet, mutta voisi saada enemmänkin massaa. Oikeanlainen turkki ja pigmentti. Liikkuu erittäin hyvin.
01.06.2008 Mäyräkoirien erikoisnäyttely, Eesti, Tallinna Peter Ammann, Sveitsi AVO ERI1, PU-2, SERT Rinnanympärys 34cm. Kauniin punainsen turkin omaava uros jolla erittäin kaunis pää, kauniit silmät ja täysi purenta. Vahva selkälinja, hyvät kulmaukset ja takaosa. Seisoo erittäin kauniisti ja vapaasti. Liikkuu hyvin.
31.05.2008
Eestin Voittaja-2008
Stefan Stefik, Slovakia AVO ERI1, PU-4 Kolme vuotias uros joka liikkuu erittäin hyvin. Turkki hieman kesäisessä kunnossa. Saksipurenta, vahva ylälinja, kulmauksia voisi olla hieman enemmän. Upea luonne.
24.05.2008
Helsinki KV
Istvan Csik, Unkari AVO EH4 Kolme vuotias uros, jolla erinomainen maskuliininen pää, kauniit silmät, riittävä kaula sekä vahva ja suora selkälinja. Rintakehässä voisi olla enemmän täytettä, hyvät kulmaukset. Kantaa häntäänsä hieman korkealla, turkki voisi olla paremmassa kunnossa.
17.05.2008
Laitila (ryhmänäyttely)
Esko Nummijärvi VAL ERI, PU-2 Rotutyyppi erinomainen. Kevyt, jalo, hyvin sopusuhtainen uros, jolla kaunismuotoinen pää. Hyvä selkä, hyvä rinta ja eturaajat. Vähän saksikkaat takaraajat. Karvapeite laadultaan hyvä, tänään niukka. Liikkuu, esiintyy ja esitetään erittäin hyvin.
30.03.2008 Kokemäki (ryhmänäyttely) Esko Nummijärvi AVO ERI1, PU, VSP Rotutyyppi erinomainen. Hieman kevyt mutta mittasuhteiltaan erinomainen uros jolla kaunis pää, hyvä ylälinja. Rintakehä voisi olla vähän suurempi, hyvät raajat, erittäin hyvät kulmaukset. Karvanlaatu hyvä, esiintyy ja esitetään erittäin hyvin.
16.03.2008
Riika, Latvia
Angel Garach Domech, Espanja AVO ERI2, PU-4 Erittäin hyvä yleisvaikutelma. Hyvät kulmaukset. Voisi olla enemmän massaa. Kaunis turkki ja väri sekä häntä. Liikkuu erittäin kauniisti vapaassa narussa, esitetään hyvin. Oikeanlainen temperamentti.
15.03.2008
Vilna, Liettua
Dorota Witkovska, Puola AVO ERI1, SERT Harmoninen uros. Kaunis pää ja ilme. Vahva selkälinja. Kantaa itsensä erittäin hyvin. Liikkuu kauniisti ja vapaasti.
26.01.2008
Turku (KV)
Paul Stanton, Ruotsi AVO H Erittäin hyvä rungon pituus. Kylkiluut liian litteät. Hyvä pää, tarvitsee enemmän alaleukaa. Ahdas edestä, hyvät kulmaukset, kyynärvarsi voisi olla parempi. Selkälinja olisi parempi jos koiralla olisi enemmän painoa. Hyvä turkki. Hyvä luonne ja temperamentti.
09.12.2007 Voittaja-2007 Stephen Wheeler, Ruotsi AVO ERI Komea uros jolla erittäin hyvä pää ja ilme. Hyvän pituinen kaula, selkälinja voisi olla hieman leveämpi. Voisi olla tuhdimmassa kunnossa. Erittäin upeat liikkeet. Tykkää selvästi olla enemmän liikkeessä kuin pöydällä.
11.11.2007
Baltian Voittaja-2007, Riika, Latvia
Antonio di Lorenzo, Italia AVO ERI1, PU-2, SERT, Vara-Cacib Oikeanlainen purenta. Hyvä yleisvaikutelma, hyvin kulmautunut. Oikeanlainen rintakehä, erinomainen kaula. Liikkuu erinomaisesti ja vapaasti.
22.09.2007
Eckerö KV
Monica Blaha, Itävalta AVO ERI1, PU, ROP, CACIB Erittäin hyvän kokoinen ja tyyppinen uros. Kaunis pää. Erittäin hyvä selkälinja. Hyvä eturinta. Hyvin kulmautunut. Kaunis turkki.Liikkuu erittäin kauniisti ja vapaasti.
19.08.2007
Heinola (kr)
Berndt Gelleschun, Saksa AVO ERI1, PU, VSP Kauniin "puhdas" uros, reilu kaksi vuotta, jolla hyvä sopusuhtainen kroppa. Elegantti pää, vahva selkä ja hyvät kylkiluut. Esiintyy erinomaisesti vapaasti sivulta. Erinomaiset liikkeet. Seisoo hyvin paikalla.
05.08.2007
Turku (kr)
Ferdinando Asnaghi, Italia AVO ERI3, PU-3 Erinomainen pää, hyvä ilme. Oikeanlainen kaula ja vahva selkälinja. Liikkuu erittäin hyvin. Turkki hyvässä kunnossa.
04.08.2007 Helsinki, erikoisnäyttely Zidy Munnsterhielm-Ehnberg AVO ERI1, PU, ROP, BIS-1 Erinomaisen kaunis yksilö. Kauniit sulavat liikkeet. Erinomainen pää, kauniit silmät, hyvät korvat. Hyvä purenta. Hyvä eturinta, hyvä rintakehä. Hieman ulkokierteiset etukäpälät. Hyvin kulmautunut. Hyvä häntä. Upea karva ja väri. Upea luonne.
28.07.2007
Pori KV
Unto Timonen AVO ERI1, PU-2, CACIB (Vara-Cacib vahvistetaan Cacibiksi) Kaunis pää ja ilme. Hyvä kaula. Riittävä eturinta. Rintakehä voisi olla hieman pidempi. Hyvä ylälinja seistessä. Hyvä polvi- ja kinnerkulma. Liikkuu erittäin hyvin sivulta, hieman huolimaton edestä.
Karjaa KV 01.07.2007 Wolfgang Trumpfheller, Saksa AVO ERI1, PU, VSP, CACIB Elegantti oikeankokoinen uros jolla upea pää ja ilme sekä silmät. Oikeanlaiset raajat, tasapainoinen uros, jolla upean punainen karvapeite. Vahva selkä. Esitetään ja esiintyy erittäin hyvin.
Tuusula 30.06.2007 Markku Lampero AVO EH3 Rinnanympärys 34cm. Erinomainen yleisvaikutelma, hyvin kaunis jalo pää. Erinomainen ylälinja. Liian lyhyt rintakehä. Hyvin kaunis punainen karvapeite.
17.06.2007 Hämeenlinna Marja Salminen AVO ERI1, PU, ROP, RYP-2 Erinomainen tyyppi. Hyvin kaunis pää ja ilme. Purenta ja hampaat ok. Hyvä kaula ja runko sekä luusto. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Vahvat suorat eturaajat. Ryhdikäs, hyvä säkä. Liikkuu erittäin hyvin.

16.06.2007
Kotka KV

Annukka Paloheimo AVO ERI1, PU-2, CACIB Erinomainen pää. Hyvä purenta. Kaunis ilme. Erinomaiset eturaajat, riittävä rintakehä. Hyvä takaosa. Hieman pehmeä karva. Erinomainen ryhti, vakaa selkä.
09.06.2007 Pääerikoisnäyttely, Espoo Mark Houston-McMillan, Canada AVO ERI3 Kaunis maskuliininen pää. Kaula voisi olla hiukan pidempi. Rintakaehä voisi olla täyteläämpi. Erittäin hyvät kylkiluut. Hyvä selkälinja. Liikkuu erittäin hyvin. Hyvä yleisvaikutelma.
03.06.2007 pääerikoisnäyttely, Tallinna Andreas Tornau, Saksa AVO ERI1, PU, ROP, BIS-3, SERT 33,5cm rinnanympärykseltään, painaa 5,2 kiloa. Tasapainoinen ja hyvätyyppinen uros, jolla upea pää. Kauniin punainen turkki, erittäin jalo rotunsa edustaja. Ideaalit polvikulmaukset, hyvä etuosa ja erittäin hyvä selkälinja. Vahva rakenne. Esiintyy erinomaisesti ja kaikesta näkee että händleri ja koira rakastavat toisiaan.
02.06.2007 Eestin Voittaja-2007, Tallinna Roberto Schill, Romania AVO ERI2, PU-3 Oikeanlainen pää ja erinomainen ilme. Vahva selkä, hyvä etuosa. Hyvät raajat. Erittäin hyvät likkeet.
19.05.2007 Helsinki KV Eeva Rautala AVO ERI1, PU-2, SERT ja CACIB Erittäin hyvätyyppinen ja kokoinen uros. Kaunis pää ja silmät. Hyvä kaula, erinomainen selkälinja ja lantion asento. Rintakehän muoto muuten hyvä, mutta eturinta voisi olla hieman pidempi. Hyvä luusto, kiitettävät kulmaukset. Erinomaiset suorat etuliikkeet, takaliikkeet ok. Esiintyy ryhdikkäästi ja hyvin.
24.03.2007 Tampere KV Barbara Ruth Smith, USA NUO ERI1, "PU-5" Tyypillinen pää ja ilme. Erittäin vakaat liikkeet ja liikkuu hyvin sivulta. Esitetään hyvin. Erinomaiset kulmaukset edessä ja takaa. Hyvä selän pituus.
17.03.2007 Kokemäki (ryhmänäyttely) Pauliina Sjöholm NUO EH3 Suuri mutta elegantti uros. Erittäin hyvät mittasuhteet. Kaunis, elegantti pää. Voisi olla paremmat kulmaukset. Tulisi olla enemmän eturintaa ja rintakehän kokonaisuudessaan tulisi olla täyteläisempi. Liikkuu hyvin, kaunis väri ja karva.
Vilnius Cup 2007 (INT), Vilna, 11.03.2007 Aleksandra Sekowska-Miros, Puola AVO ERI1, PU, ROP, RYP-4, SERT ja CACIB (VCW-07) Erittäin hyvä pää. Vahva selkälinja ja hyvät mittasuhteet. Kauniit raajat. Oikein kiinnittyneet korvat. Vahva uros. Erittäin hyvä luonne ja liikkeet.
Liettuan Voittaja-2007 (INT), Vilna, 10.03.2007 Petru Mutean, Romania AVO ERI1, PU, ROP, RYP-5, SERT ja CACIB, LTW-07 Pian 2-vuotias uros, erittäin hyvät mittasuhteet, hyvä tyyppi. Hyvä pää, erittäin hyvä rakenne. Hyvät raajat, erittäin hyvä turkki ja pigmentti. Liikkuu erittäin hyvin.
Turku KV 28.01.2007 Harri Lehkonen NUO EH3 Vielä kesken kehityksen oleva nuori uros. Melko hyvä pää. Lavat voisivat olla viistommat. Hieman lyhyt rintakehä. Kiitettävät takakulmaukset. Oikeanlaatuinen turkki. Esiintyy reippaasti, terveet liikkeet.
Voittaja-2006 10.12.2006 Francesco Cochetti, Italia NUO ERI4 Hyvä pää ja ilme. Hieman ahdas edestä. Tarvitsee enemmän massaa. Tarpeeksi pitkä kaula. Hyvä selkälinja ja etuosa. Kaunis turkki. Kantaa hieman häntäänsä. Liian iloiset liikkeet (oma huom! Luca ontui, ei hypellyt!)
Maailmanvoittaja-2006 Poznan, Puola 9.11.2006 Tamas Jakkel, Unkari NUO ERI5 Erittäin hyvä tyyppi. Hyvä pää, erinomainen kaula ja olkavarret.
Kaunis
selkälinja. Hieman liian pitkä lanne. Erittäin hyvät polvikulmaukset.
Kaunis turkki ja erinomaiset liikkeet.
Eckerö KV 23.9.2006 John Hiddes, Alankomaat NUO ERI1, PU, VSP, SERT ja CACIB Ilahduttava kääpiöuros. Erinomainen pää ja ilme. Oikein kiinnittyneet
korvat. Erinomainen luusto ja jalat. Kaunis kaula. Kantaa itsensä
erittäin hyvin. Vahva selkälinja, hyvät kylkiluut. Hyvin kulmautunut.
Hyvä häntä. Kaunis turkin laatu ja väri. Liikkuu edestä erittäin hyvin,
takaa hieman ahdas.
17.9.2006 Köyliö (ryhmänäyttely) Ligita Zake, Latvia NUO ERI2, PU2, VARA-SERT Kaunis nuori uros. Kaunis pää. Suora ja vahva selkälinja. Tasapainoinen kroppa. Tarpeeksi pitkät kylkiluut. Seistessä edestä hieman ahdas. Liikkuu kauniisti vapaassa narussa. Erinomainen temperamentti.
Porvoo 10.9.2006 Thorbjorn Granheim, Norja JUN ERI1, PU4, VARA-SERT, ROP-JUN Erittäin hyvä tyyppi. Hyvin kehittynyt pää. Erittäin upealinjainen kroppa. Kaunis tasapainoinen selkälinja. Erittäin kaunis turkin laatu ja väri. Erinomainen etuosa. Hyvä luonne.
Hämeenlinna KV 27.8.2006 Erica Pettersson NUO ERI1, PU, ROP, RYP2, SERT
ja
CACIB
Jalo kokonaisuus. Kaunis pää ja hyvä kaula. Tasapainoiset kulmaukset
edessä. Vaatimaton eturinta. Riittävä rintakehän pituus. Kaunis ylä-
ja alalinja. Erinomainen lantio. Liikkuu tasapainoisesti. Kaunis karva.
Hyvin tyypillinen rotunsa edustaja.
Raisio 13.8.2006 Erwin Deutscher, Itävalta NUO ERI2
Oikeanlainen tyyppi. Todella hyvä kroppa ja kaunis pää. Erinomainen turkki. Hyvä purenta ja silmät. Erittäin hyvä selkälinja ja
kulmaukset.Toinen etutassu hieman ulkoneva. Erittäin hyvät liikkeet.
Karjaa 5.8.2006 (ryhmänäyttely) Markku Mähönen NUO ERI1, PU, VSP ja SERT Mittasuhteiltaan oikea. Kaunis pää ja hyvä kaula. Köli saisi vielä hieman kehittyä, muuten hyvä rungon volyymi. Hyvät kulmaukset. Liikkeessä hyvä askelpituus. Erinomainen karvapeite, hyvä luonne.
Karjaa 09.07.2006 Astrid Aas-Lundava, Viro JUN ERI2, PU2, VARA-SERT  Hyvin kaunis uros, kaunis pää ja ilme, eleganttinen kaula. Riittävä säkä, kaunis ylälinja, vähän lyhyt olkavarsi. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa, suorat liikkeet, liikkuu erittäin hyvin.
Helsinki 10.6.2006 Euroopan Voittaja 2006,  Bo Skalin, Ruotsi
JUN ERI1, SERT, ROP, EuJW-2006
Erittäin kaunis pää ja ilme. Kaunis kaula. Hyvä selän pituus. Hyvin
kannettu häntä. Kantaa itsensä erittäin hyvin. Polvikulmauksia voisi
olla hiukan enemmän. Mukava luonne ja hyvä asenne.
Helsinki, pääerikoisnäyttely 8.6.2006 Paul Stanton, Ruotsi JUN ERI2 VARA-SERT Elegantti, hyvä balanssi. Kaunis pää, hyvä pään pituus, kauniit silmät ja pigmentti. Voisi olla enemmän alaleukaa sekä jonkun verran kuivemmat huulet ja kaulan iho. Hyvä kaula, hyvä eturinta, "jyrkät" hartiat, hyvät olkavarret, hyvä luusto. Jonkin verran ulkonevat etutassut, jokunen litteä kylkiluu alhaalla. Erittäin hyvä takaosa, hyvät lihakset, kaunis turkki ja erittäin hyvä selkä. Liikkuessa tarvitsee stabilisoida etuliikkeitä. Harmoniset sivuliikkeet.
Helsinki Aptus 20.5.2006 András Korósz, Unkari JUN ERI1 PU, VSP SERT Todella kaunis junioriuros, tarpeeksi vahva. Erittäin hyvä etuosa. Kaunis urosmainen pää. Vakaa ja suora selkälinja. Erittäin hyvät kulmaukset.
Pöytyä 07.05. 2006 (ryhmänäyttely)  Juta Haranen,Viro JUN ERI2 PU4 1-v. junioriuros, jolla urosmainen pää ja ilme. Hyvä purenta ja silmät, eturinnan tarvitsee kehittyä. Hyvät kulmaukset, ikäisekseen vahva selkä, reippaat rodunomaiset liikkeet.
23.4.2006 Lahti Unto Timonen JUN ERI1 PU3, SERT Hyvät mittasuhteet, kaunis pää ja ilme. Hyvä kaula. Etuosaltaan vielä hieman kapea. Rintakehä voisi olla hieman pidempi. Hyväluustoiset raajat, hyvät käpälät. Hyvä ylälinja seistessä. Hyvä polvikulma. Liikkuu hyvin sivulta. Kaunis turkki.
19.3.2006 Tampere Dick Rutten, Alankomaat JUN ERI2 11-kuukautta, erinomainen tyyppi, kaunis urosmainen pää, oikeinkiinnittyneet korvat, oikeanlaiset silmät, saksipurenta, erinomainen selkälinja. Tarpeeksi eturintaa, hyvin kulmautunut edestä ja takaa, kaunis turkki, hyvät liikkeet.
22.1.2006 Turku Paula Heikkinen-Lehkonen JUN ERI1 PU4 VARA-SERT Erittäin hyvin kehittynyt ja tarpeeksi vankka nuori uros. Hyvä pään pituus, täyteläinen kuono, isot vahvat hampat. Rintakehässä jo mukavasti tilavuutta ja eturinnassa täytettä. Erinomainen taka-osa. Varma ja iloinen käytös. Kovin nuori vielä, mutta erittäin lupaava
16.10.2005 Esko Nummijärvi PEN1 Erittäin hyvä tyyppi. Vähän tottumattomasti esiintyvä uros, jolla eritttäin kaunis urosmainen pää. Hyvä kaula. Pysty häntä. Vähän lyhyt rintakehä. Erinomaiset raajat. Hyvä karvapeite. Pitäisi esiintyä ja liikkua paremmin. Etuliikkeet hieman ylikorostuneet.

LUCAN JALOSTUSTARKASTUS 18.10.2008
(Tuomari Marja Salminen, toinen tarkastaja Silja Lindh)

Paino: 5,95kg
Rinnanympärys: 34cm
Rungon pituus: 42,5cm
Säkäkorkeus: 22,5cm
Rungon syvyys: 16cm
Maavara: 8,5cm
Pään pituus: 18,5cm

Koko 1C yli keskikoon
Yleisvaikutelma ja mittasuhteet 1A erittäin hyvä
Sukupuolileima 1A erittäin selvä
Kivekset 1A normaalit
Pää 1A rotumääritelmän mukainen
Purenta 1A leikkaava
Hampaat 1A kaikki hampaat
Korvat 1A rotumääritelmät mukaiset
Silmien koko ja muoto 1A rotumääritelmän mukaiset
Silmien väri suhteessa karvan väriin 1A tummanruskea-keskiruskea
Pigmentti suhteessa koiran väriin 1A mustalla musta
Karvapeitteen väri 1A rotumääritelmän mukainen
Kaula 2A Hieman lyhyt
Eturaajat 2A hieman pysty lapa
Rintakehä 1A pitkä, tilava, soikea, selvä eturinta
Lanne ja lantio 2A lanne hieman liian pitkä
Takaraajat 1A rotumääritelmän mukaiset
Häntä 1A rotumääritelmän mukainen
Käpälät 2B hieman litteät edestä
Luusto 1A vahva
Karvapeite 1A rotumääritelmän mukainen
Selkälinja 2A matala säkä
Vatsalinja 1A rotumääritelmän mukainen
Liikunta 1A rotumääritelmän mukainen
Kunto 1A normaali
Lihaskunto 1A hyvä
Luonne 1A rauhallinen

Tarkastustulos: HYVÄKSYTTY

"Hyvin kaunis kokonaisuus. Elegantti, kaunispäinen uros. Hyvin kauniit silmät. Oikeanlaatuinen karvapeite. Hyvä luusto. Matala säkä ja aavistuksen pitkä lanne. Kaunis ylä- ja alalinja. Voisi olla enemmän temperamenttia"

 

 

(C) 2009 Jutta Müller | www-design by RR web