|
 
KOIRANI
Kotona asuvat
 
Sijoituksessa ja yhteisomistuksessa
 
HIEMAN MINUSTA
UUTISET
PENTUJA
 
LINKIT
VIERASKIRJA

 


Daintyn Don Dean

Kutsumanimi: Nikke, Niksu, Nikkinen, Nuu-Nuu, jne
Rotu: Papillon
Sukupuoli: Uros
Väri: Valkoinen-ruskea
Purenta: Täysi
Syntynyt: 10.05.2002
Nukkui pois: 28.01.2011
SELKÄ: Selkärangan rappeuma kahdessa rintanikamassa
Isä: Connection Hocus Pocus
Emä: Kallionpää Gabriela
Rakkain asia/esine: pallot!
Erikoisuus: Osaa tehdä Tepsiaaltoja ja on todella kova TPS-fani

DAINTYN DON DEAN on papillon eli perhoskoira Nikke ja pitkän unelmani täyttymys. Olen aina haaveillut koirasta ja nimikin koiralla oli viisi vuotta ennen kuin Niklas syntyi Naantalissa Daintyn kenneliin. Nikellä on yksi sisko. Nikke muutti Turkuun luokseni heinäkuun 21. päivä. Se oli yksi elämäni onnellisimmista päivistä.


Nikke oli alusta saakka ollut kaikkien lellikki, varmasti pitkälti luonteensa takia. Nikke oli ihmisrakas, viisas, suloinen, jästipäinen, ja rakastettava pieni otus. Perhoskoiraksi Nikke oli aika isokokoinen - noin 7 kiloa - ja se on perinyt isältään uskomattoman paksun ja pitkän turkin. Niksu on väritykseltään ruskeavalkoinen. Valitettavasti Niken näyttelyura tyssäsi siihen, että toinen kives ei koskaan laskeutunut ja Nikke onkin kastroitu jo reilun vuoden ikäisenä. Se ei ole poikaa juuri haitannut, vaan vauhtia ja vaarallisia tilanteita on riittänyt. Nikke nautti täysin rinnoin kotikoirana olosta ja jätti suosiolla näyttelytouhut mäykyille.

Niken mielipuuhaa oli leikkiä palloilla, joita kämppämme onkin täynnä. Nikke ei tosin koskaan tuo heittämääsi palloa takaisin, vaan leikkiin kuuluu, että Nikkeä täytyy jahdata ympäri asuntoa ja koittaa saada pallo siltä. Nikke on pienestä asti myös rakastanut purjehtimista ja veneessä oloa. Koiruli onkin upeimmillaan veneen kannella, korvat hulmuten ja nenä kohti tuulta. Yksi Niken erikoisuuksista oli, että se jaksoi istua tuntikausia omalla tuolillaan makuuhuoneessa katsellen ohi kulkevia ihmisiä. Jos joku koira uskaltaa kulkea ikkunan ohi, alkoi hirveä meteli.


© Kuvapalvelu Haukkuvat

Rakas perhoseni oli sanan varsinaisessa merkityksessä viisas koira; Nikke esimerkiksi tiesi migreenikohtauksestani ennen kuin kohtaus iski ja ilmaisi sen vinkumalla ja hakeutumalla lähelle päätäni. Niksulla oli myös erittäin viisas katse ja kun Nikelle puhuu, tuntui, että se oikeasti ymmärsi. Se oli hellyydenkipeä kirppu, joka halusi olla sylissä ja erityisesti tanssia slovareita. Turkin laitto ei ollut Niken lempipuuhaa, mutta se kesti sen kuin mies, eli välillä naapurissa varmasti mietittiin, mitä ihmettä niille koirille oikein tehdään?! Sittemmin turkin pituudesta on ollut pakko tinkiä, koska en jaksanut tapella meidän hienohelman kanssa joka poistui vauhdikkaasti paikalta kun edes puhuin harjaamisesta. Kellekään ei varmasti ole epäselvää, että Nikke oli todella tärkeä osa elämääni ja meillä ainakin sanonta rakkaalla lapsella on monta nimeä pitää paikkansa (Nikellä on varmasti ainakin 50 lempinimeä).

Rakas Nikke nukkui pois sylissäni turvassa, Hunajataa kuunnellen, 28.01.2011. Selkäkivut muuttuivat niin pahoiksi ettei Niken elämässä ollut enää sitä iloa jota sille olisin suonut. Tein elämäni vaikeimman päätöksen ja vein Niken viimeiselle matkalle...Rakastan sua kulta, aina, ja mun sydämessä sä elät ikuisesti <3 Nikkeä jäi kaipaamaan Lucan, Ricon, Ceran ja Ciran lisäksi todella laaja joukko ystäviä joiden sydämiä Nikke ehti koskettaa eläessään.


 

(C) 2009 Jutta Müller | www-design by RR web